No images found.

Subscribe to our Newsletter


Get latest info about our News, Promotion and Event !

Subscribe to our Newsletter


Telekung Siti Khadijah Klasik


Team Siti Khadijah meneruskan rekacipta terbaru iaitu rekabentuk Telekung Siti Khadijah Klasik. Konsep yang berilhamkan budaya, mengekalkan warisan, mengadaptasikan ciri-ciri moden melalui penggunaan fabrik kapas yang berkualiti tinggi serta diadun dengan fabrik memeri maka lahirlah sebuah karya anggun dan unik untuk diwarisi.

Namun keselesaan Telekung Siti Khadijah Klasik masih tetap dirasakan kerana adunan daripada gabungan bahan tersebut tetap memberi kebebasan kepada setiap pergerakan muka samaada sewaktu membaca Al-Quran atau sewaktu menjamah makanan sekali pun.

-->> Lihat Koleksi Telekung Siti Khadijah Klasik

Telekung Siti Khadijah Moden


Telekung SK Moden

Telekung Siti Khadijah terus berinovasi, pada awal 2012 lahirlah rekabentuk Telekung Siti Khadijah Moden, iaitu rekaan paling baru dan begitu luar biasa keselesaan dan keanggunannya.

Menggunakan sepenuhnya bahan memeri ditambah dengan hiasan renda atau lace yang halus rekaannya, direka melalui cara pemotongan dan cara jahitan yang begitu unik. Ia juga memberi kesan yang luar biasa dari segi keselesaan dan keanggunannya kepada pengguna.

-->> Lihat Koleksi Telekung Siti Khadijah Moden

Telekung Siti Khadijah Original


Bermula dari sebuah mimpi menjadi suatu realiti. Melalui cetusan ilham anugerah Ilahi, dengan penyelidikan yang begitu teliti, disamping pengalaman sendiri serta inisiatif untuk melahirkan telekung yang lebih praktikal akhirnya terciptalah rekabentuk anggun, indah dan pastinya selesa. Rekabentuk pertama Telekung Siti Khadijah Original memenuhi citarasa dan berada dalam kelas yang tersendiri.

Berinovasi beserta ciri ciri keselesaan dan keanggunan. Rekabentuk original yang dicipta dengan ciri ciri tudung terkini, diadun dengan fabrik memeri, begitu memberi kesan dan keselesaan yang luar biasa dan terbukti mendapat tempat dihati pengguna.
 
Bahagian dalaman anak telekung diperbuat dari bahan fabrik memeri sedia bercantum dan melekap sempurna diwajah begitu terasa akan keselesaannya ditambah pula pelapik dagu yang direka sesuai lebarnya dari bahan yang sama menambahkan keselesaan dibahagian muka. Tambahan awning dibahagian atas sebagai pemanis untuk menambah seri si pemakai.
 

Testimonial